Prispevek

Šport in rekreacija

Praznovanje rojstnega dne za najmlajše naj vključuje gibanje

Praznovanje rojstnega dne za najmlajše naj vključuje gibanje

Polna hiša otrok? Preden povabite malčke na praznovanje rojstnega dne, je dobro razmisliti o tem, kako se bodo zamotili. Otroci so nemirna bitja, ki niso pripravljena mirno sedeti za mizo, zato jim je potrebno ponuditi nekaj aktivnosti. Naj se sprostijo in izpraznijo svoje baterije.

Katere aktivnosti so najboljše za praznovanje rojstnega dne?

Najbolje je seveda, če ima vaš otrok rojstni dan poleti, ko se lahko skupaj z gosti sprosti na vrtu za hišo ali na bližnjem igrišču. Na vrtu jim pripravite lov na zaklad ali mini gole za igranje nogometa, ravno tako se lahko igrajo skrivalnice, skačejo na trampolinu ali se vozijo z rolko (potrebni so čelada in ščitniki). Obisk igrišča za urico ali malo dlje bo ravno tako vse navdušil in ko se boste vrnili nazaj domov na torto, ne bo nihče več pripravljen na dirjanje. Lahko pa pijačo, prigrizke in torto nesete tudi s seboj in piknik pripravite kar na igrišču!

Igra - skrivalnice
Če imate doma velik vrt z zasajenimi drevesi, se otroci lahko igrajo skrivalnice.

Kaj pa, kadar je praznovanje rojstnega dne pozimi? Takrat je najbolje poiskati primerno lokacijo, kjer se otroci lahko sprostijo. V mestih jih boste našli kar nekaj, vse od igralnic do bowling centrov in igrišč ob restavracijah. Če živite na podeželju, pa bo izbira nekoliko težja. V kolikor ste omejeni z zaprtim prostorom vnaprej pripravite zanimive aktivnosti ali najemite animatorja. Risanje in druge mirne aktivnosti ne morejo poskrbeti za sprostitev, lahko pa otroci skačejo gumitvist, vrtijo hulahop obroče, vozijo avtomobilčke na daljinsko upravljanje, lahko jim pripravite mini aerobiko …

Zanimive mirne aktivnosti

Če boste praznovali doma, saj nimate druge možnosti, pomislite na to, kaj vse je bilo vam samim zanimivo v otroških letih. Ste radi delali šotore iz odeje in pohištva? Praznovanje rojstnega dne lahko poteka v nekoliko bolj »pustolovskem« duhu in otrokom lahko sredi dnevne sobe postavite male šotore.

Ste radi zlagali lego kocke? Stresite jih na sredino dnevne sobe in jih spodbudite k ustvarjanju, najboljšemu pa obljubite zanimivo nagrado, pa se bodo precej zamotili.

Lego kocke
Ste mislili, da lego kocke pri današnjih otrocih niso več priljubljene? Narobe!

Ste tudi vi radi sodelovali pri kuhanju in peki? Specite mafine in pripravite vse potrebno za okrasitev, nato pa naj si otroci na jedilni mizi vsak sam izdelajo tortico s smetano, mrvicami, sadjem, prelivi …

Ste uživali v zgodbah? Otroke posedite v krog in preberite zanimivo pravljico, ali pa si jo izmislite skupaj – vsak naj zgodbo nadaljuje z eno povedjo.

Praznovanje rojstnega dne je lahko prijetno, če ga načrtujete vnaprej. Kadar se zamislite šele takrat, ko vas ušesa že bolijo od kričanja in vas že skrbi, kaj vse se bo razbilo, je gotovo prepozno.

V branje priporočamo ...