Prispevek

Šport in rekreacija

8 razlogov za kolesarjenje

8 razlogov za kolesarjenje

Kolesarjenje je izredno priljubljen šport, eden izmed vzrokov za to pa je zagotovo tudi vpliv kolesarjenja na naše zdravje in dobro počutje. V nadaljevanju članka vam predstavljamo 8 odličnih razlogov, zakaj se morate za kolesarjenje odločiti tudi sami.

1. Kolesarjenje je dobro za vas in vaše telo. S tem športom boste okrepili svojo kondicijo in zdravje srca. S 30-minutnim kolesarjenjem na dan boste kar najbolje poskrbeli za svoj srčno-žilni sistem.

2. S kolesarjenjem odkrivate svojo (nepoznano) okolico. Vsakokrat si lahko izberete svojo destinacijo ter tako odkrivate lepote bližnjih pa tudi bolj oddaljenih krajev. Na ta način lahko prekolesarite in si ogledate celo Slovenijo.

3. Na kolesu se boste (spet) počutili mladi. Ko boste drveli po kolesarskih stezah, boste občutili veter v laseh ter se povrnili nazaj v mlada leta.

4. Kolesarjenje je primerno za vse tipe telesne pripravljenosti. Kolesarjenje zagotovo ni namenjeno le vrhunsko pripravljenim športnikom, temveč čisto vsakemu posamezniku, ki zna voziti kolo. Na kolesu lahko sčasoma pridobite vedno več kondicije, tako boste izboljšali tudi svojo telesno pripravljenost.

Gorsko kolesarjenje
Z gorskim kolesarjenjem boste zagotovo pridobili veliko kondicije.

5. S kolesarjenjem prihranite denar. Na začetku res morate odšteti nekaj denarja za kolo, a potem je kolesarjenje povsem zastonj. Kolesarjenje vas obenem popelje tudi iz točke A do točke B, tako lahko poskrbite za telesno pripravljenost med potovanjem in združite prijetno s koristnim.

6. S kolesarjenjem boste postali močnejši. Med tem športom namreč delajo številne različne mišice v telesu. Najbolj so seveda obremenjene mišice v nogah, a udeležene so tudi trebušne in hrbtne mišice, ki stabilizirajo telo.

7. Kolesarjenje je planetu prijazen šport. Pri tej vrsti športa ni nobenih stranskih produktov, kot je na primer ogljikov monoksid. Namesto vožnje z avtomobilom si raje privoščite kolesarjenje in poskrbite za bolj čisto okolje.

8. Kolesarjenje je prav za vsakogar izmed nas. Tako se ga lahko udeležijo tudi ljudje, ki so gibalno ovirani ali pa trpijo zaradi kakšnih drugih težav. Kolesarijo lahko tudi ljudje s preveliko telesno težo.

V branje priporočamo ...